Un mic inforgrafic despre durerile de spate
October 11, 2017

5 Mituri despre durerile de spate

5 minciuni pe care probabil le-ai tot auzit despre durerile de spate

Tratarea unei probleme medicale poate fi adesea o aventură ,dată fiind multitudinea de păreri și opinii cu care ne confruntam. În acest sens, iată care sunt cele mai comune mituri în ceea ce privește durerile de spate.

 

  1. Există o abordare universal valabilă pentru tratarea tuturor durerilor gâtului și spatelui.

 

Spre deosebire de alte afecțiuni medicale, atunci când punem problema tratării durerii de spate, avem de.a face cu specialiști dintr-o arie extinsă, precum medici de recuperare, chirurgi( da, sunt o categorie aparte), chiropracticieni, kinetoterapeuți și oateopați. Toți vor avea o opinie individuală asupra metodelor de tratament, precum și a identificării cauzelor care stau la baza apariției durerii. Prin urmare, tratarea durerilor de spate, în funcție de simptomatologia specifică, va determina abordări individuale, în funcție de fiecare pacient.

 

  1. Repausul este cheia tratării durerilor de spate.

 

Singurele motive pentru care repausul la pat este prescris este acela că reduce stresul mecanic aplicat pe discurile intervertebrale și contribuie astfel la relaxarea musculaturii contractate drept răspuns la durere.

Da, repausul la pat este util, însă durata maximă recomandată pentru repaus este de 2 zile, deoarece prelungirea lipsei de activitate va determina agravarea simptomelor prin fenomenele asociate sedentarismului. O perioadă prelungită de repaus va avea drept efecte reducerea masei musculare active, limitare de mobilitate și dezadaptări ale aparatului cardiovascular. Prin urmare, statul în pat nu reprezintă o opțiune viabilă atunci când ai o problemă la nivelul coloanei vertebrale, decât în puseul acut de durere, iar soluția care aduce rezultate durabile este reprezentata de kinetoterapie.

 

  1. Coloana mea este fragilă

 

Da, probabil asta iți vor spune mulți așa zisi experți, pentru a te speria și a te face să apelezi la serviciile lor…apoi arunca un ochi peste un concurs de haltere. La ce poate face un halterofil care pare că poate muta munți. Cat de fragilă mai pare acum coloana vertebrală?

 

Desigur, sfatul meu nu este acela de a imita un halterofil în timp ce tu ai dureri de spate, ci de a iți spune ca unui prieten foarte bun că poți avea încredere deplină în spatele tău, deoarece este o structură anatomică foarte rezistentă, atâta timp cât o tratezi cu respectul cuvenit.

Prin respect pentru spatele tău mă refer la toate obiceiurile care contribuie la sănătatea coloanei tale vertebrale, precum postura corectă, tehnica corectă pentru manipularea obiectelor și pentru antrenament, tonifierea musculaturii, greutate corporală optimă și lista poate continua. Vreau să reții faptul că întreaga structură a spatelui tău a fost proiectată de către natura pentru a fi dinamică, adică să te ajute sa te miști.

 

  1. Doctorul mi-a spus ca totul arată normal, așa că probabil îmi închipui durerea

 

Daca ești puțin realist, vei vedea că durerea este cât se poate de reală, așa că trebuie să o iei în serios, chiar dacă nu cunoști care sunt cauzele anatomice ale acesteia. În acest sens, pentru sănătatea spatelui tău iți recomand să adopți un comportament proactiv, prin care să te ocupi de consolidarea spatelui tău și de limitarea posibililor factori de risc. Durerea iți sugerează că ceva din ceea ce faci nu este în concordață cu potențialul actual al corpului tău.

 

  1. Părinții/bunicii etc au avut probleme cu spatele, prin urmare sunt predispus să am și eu probleme cu spatele

 

Adevărul este ca nu exista vreo predispoziție genetică pentru apariția durerilor de spate. Singurele lucruri care se pot transmite din generație în generație sunt adesea obiceiurile de viață dăunătoare, care diminuează starea de sănătate a organismului și, desigur, contribuie la problemele coloanei vertebrale.

 

Dacă ți-a plăcut articolul, dă-ne o mână de ajutor și distribuie-l și prietenilor tăi!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Evaluare Gratuită