Când este recomandat să ne vizitezi?

Cazurile care te pot determina să ajungi cu bebelușul tău la kinetoterapie se împart cel mai adesea în următoarele categorii:

  • Vizita profilactică, cel mai adesea efectuată de către părinți din proprie inițiativă sau recomandată de către medicul pediatru, în scopul de a se asigura că bebelușul se dezvoltă optim.
  • Vizita în scop de recuperare medicală, ce precede un consult din partea unui medic pediatru, care a constatat că există aspecte ce pot fi tratate prin intermediul kinetoterapiei( luxație congenitală de șold, plagiocefalie, torticollis, întârziere în dezvoltare).

În ce constă evaluarea bebelușului?

Evaluarea bebelușului tău în cadrul primei ședințe de kinetoterapie este un aspect absolut necesar. În funcție de aspectele observate în urma evaluării, vom alcătui toate protocoalele de kinetoterapie pentru copilul tău.

Evaluarea constă în următoarele etape

  • Colectarea datelor despre bebeluș ( nume, vârsta, examinări medicale anterioare, documente de la medicul pediatru).
  • Colectarea datelor despre bebeluș din observațiile părinților. Acest aspect presupune o serie de întrebări către părinți pentru a putea înțelege mediul acestuia, modul în care părinții manevrează copilul în cadrul activităților cotidiene( hrănit, spălat, îmbrăcat/dezbrăcat)
  • Efectuarea testelor de mobilitate articulară, forță musculară, răspunsul la reflexele posturale, motricitate globală, reflexe și prehensiune

Când trebuie să mergi cu bebe la kinetoterapie

Medicul pediatru este cel care va evalua bebelușul și va diagnostica starea de dezvoltare a acestuia și poate observa eventualele anormalități în creșterea și dezvoltarea copilului. 

În cazul în care medicul pediatru va observa nereguli, poate fi momentul să mergi mai departe cu bebe la kinetoterapeut, pentru a începe tratamentul și recuperarea bebelușului.

Cum procedăm

Fișa de evaluare. Reprezintă locul unde vom strânge la un loc toate informațiile necesare în vederea asigurării celui mai bun proces terapeutic posibil pentru bebelușul tău.Pe baza acestora vă putem ajuta să aveți mai multă grijă de cel mic.

Ulterior, le vom oferi părinților un feedback obiectiv asupra stării bebelușului și îi vom susține în dezvoltarea armonioasă a micuțului prin oferirea de informații utile și exemple practice, precum:

Prezentarea etapelor de dezvoltare neuro motorii ce urmează să fie parcurse de bebeluș.

Exerciții de stimulare senzitivo-motorie a bebelușului ce se pot efectua acasă.

Tehnici de manevare a bebelușului în timpul perioadelor de alimentație și de transport al micuțului.

Tehnici de poziționare corectă a bebelușului.

Etapizarea calendarului de kinetoterapie, în vederea asigurării celor mai bune rezultate.